Toppturer og alpint

Rando Rendonee gode snøforhold Sjodalen hyttetun Saga Fjelltun Sjugurdsjøpiggen Jotunheimen

Toppturer

Sjodalen byr på noen fantastisk flotte toppturer, både for rando interesserte og de som foretrekker tradisjonelle fjellski.

Sjugurdsjøpiggen på1634 m.o.h, hvor det store bildet på toppen av siden er fra, er lett tilgjengelig fra hyttetunet. Det tar vanligvis 2 – 3 timer opp og så har du 800 høydemeter å boltre deg på ned igjen.

Nautgardstinden på 2258 er også en spektakulær topp for randofolket. Denne tar litt lenger tid å bestige. Den kan også nås fra tunet, men den enkleste veien, med den beste nedkjøringen, får du hvis du går fra Russdalen. Nautgardstinden er også den høyeste toppen i en travers over Hindflya og Nautgarden, hvor du totalt kan rekke over 7 topper over 2000 meter på en lang dagstur fra tunet.

Ved Bessheim ligger nedkjøringen fra Veslfjellet og lokker. Denne kan godt kombineres med en vinterbestigning av Besseggen, som avsluttes med en herlig nedkjøring mot Bessheim i enden av fjellet. Les mer om det her.

På andre siden av veien, med start fra Maurvangen, ligger Heimdalshøe. Her er det flere mulige nedfarter.

Er du villig å sette deg i bilen blir en mengde andre topper tilgjengelige. Innenfor en biltur på en drøy time når du både Valdresflye med Rasletind, Høgdebrotet, Tjønnholstinden og Kalvehøgdene (ca 30 min kjøring). Mens du ved å kjøre mot Lom kan nå både Krossbu med toppene i Leirdalen, Smørstabb-breean og Hestbrepigger tilgjengelig, og Lundadalen / Sota Sæter med blant annet Tverrådalskyrkja (1 – 1,5 times kjøring).

Alpint Lemonsjøen alpinsenter Sjodalen Hyttetun Saga Fjelltun Jotunheimen løssnø skieldorado

Lemonsjøen alpinsenter

Ved Lemonsjøen ligger et av Norges råeste områder med frikjøring. Men her er også preparerte alpinløyper for dem som ønsker det. Senteret er åpent i helger, samt vinterferier og høytider så lenge snøforholdene tilsier.

Har du ikke bil selv frakter vi deg gjerne.