Svevetelt flyvetelt flygetelt telt-i-tre Saga Fjelltun Sjodalen Hyttetun Jotunheimen Besseggen
Foto av @hengekøyevenninner

Svevetelt – telt i trærne

Svevetelt, tretelt eller telt-i-tre – kjært barn har mange navn, er telt som henger mellom trærne – en blanding mellom telt og hengekøye, om du vil. Ordet svevetelt var noe vi på Sjodalen Hyttetun begynte å bruke før vi hadde hørt noen andre bruke det, og nå er det blitt et kjent ord for den nye måten å overnatte på.

eventyrlig overnatting

Hva med en overnatting med ekornene som nærmeste nabo? Eller kanskje Jotunheimens tusser og troll titter frem? Uansett, svevetelt er perfekt for deg som ønsker å komme tett på naturen. Bedre utsikt til skogen får du neppe – teltduken kan tas av på fine dager og da er det kun en myggnetting som skiller deg og skogen. Det er opp til deg hvilket skogseventyr du vil skape. Nedenfor finner du litt ekstra inspirasjon fra våre gjester og samarbeidspartnere.

praktisk

Fra 15. mai til 15. september henger fem svevetelt klare for deg. Det er plass til maks tre voksne i et telt. Kjøkken, toalett og dusj finner du i servicebygget like ved teltplassen. Dusjpoletter kan kjøpes i resepsjonen.

dette trenger du

Du trenger stort sett det samme som i et vanlig telt; god sovepose, godt liggeunderlag og klær etter været. Husk på at det kan bli ekstra kaldt på natten og at du ikke ligger på bakken, så det kan komme litt kald trekk nedenifra. Skulle du trenge noe mer har vi både poser og underlag til leie.
Men mest av alt trenger du å spisse ørene etter skogens ro.

Vi gjør oppmerksom på at det ikke er tillatt med hund/kjæledyr i sveveteltene.

Frokost frokostkurv Saga Fjelltun Sjodalen Hyttetun

Frokostkurv på døren – eller teltduken?


Sulten, men ikke helt våken enda? Få en deilig frokostkurv levert på døren – eller teltduken, til ønsket tidspunkt. Bestill ved booking eller senest kvelden før.

Sagafjøl Ost spekepølse Saga Fjelltun Sjodalen Hyttetun

Lokal mat og drikke

Det er også mulig å bestille annen mat og drikke, for eksempel Sagafjøl med lokale oster og spekepølser av rein, elg og hjort. Dette kan kombineres med en vinpakke, eller kanskje du bare vil ha en flaske med sprudlende innhold ved ankomst. Alt kan avtales på forhånd.

Inspirasjon til natt i svevetelt

Se våre flotte gjester og samarbeidspartnere sine unike eventyr med en natt i svevetelt.

@hengekøyevenninner

Hengekøyevenninner lot nærområdet inspirere til deres eventyr i Sjodalen, med kveldskos på bålpanne og morgenstund under åpen himmel. Se deres instagram-historie her!

@ech0_tang0 og @theabrandal

Thea og kjæresten gjorde noe helt unikt for deres eventyrnatt; de lagde sin egen skogskino. Se video her!