Sjodalen Hyttetun og Camping AS ligger idyllisk til i skogbrynet i dalbunnen like ved Nasjonal turistvei Valdresflya (Fv51) , 850 m.o.h.

Her kan vi by på rimelig overnatting med selvhushold i praktfulle omgivelser midt i indrefileten av det Norge har å by på i form av natur, opplevelser og nasjonalromantikk.  Tunet vårt grenser til Sjoa, av mange rangert som Norges beste raftingelv. Sørover er det bare 20 kilometer til Besseggen og Gjende, mens alpinanlegget ved Lemonsjøen ligger 16 kilometer lenger nord.

Vertskapet, Torill og Erik, tok over stedet i 2015 og har drevet det siden. Begge hadde jobbet i en årrekke i finansbransjen da de bestemte seg for å starte opp i en helt ny bransje. Torill sa opp jobben sin for å drive stedet på heltid, mens Erik pendler fram og tilbake fra Bergen, hvor han fremdeles har sin jobb i et forsikringsselskap.

vertskap

 

Hytter og Camping

Vi har ti hytter med dusj/toalett og to soverom som passer til 4-5 personer, og to av enklere standard. Vi har også tre campingvogner til leie. I tillegg har vi oppstillingsplass for bobiler og caravaner, samt teltplasser. Det er 20 strømuttak plassert på campingområdene. Disse kan også leies av teltere.

Populære aktiviteter

I sommersesongen er turen over Besseggen den mest populære, men det finnes også en rekke andre turmuligheter, både til de mange lokale 2000 meter toppene i området, men også mindre krevende turer  som for eksempel Hulderstigen som snor seg gjennom dalen langs Sjoa. I elven er det i tillegg til rafting også muligheter for å sette ut en kajakk, fiske eller bade. Sjodalen er et eldorado for dem som liker å sykle. Her er en uendelighet av muligheter på spennende grus- og skogsbilveier, og litt i terrenget for dem som måtte ønske det.

Gjennom vinteren er det over 80 kilometer med merkede og preparerte skiløyper i området. Flere av dem går gjennom hyttetunet og gjør den lille kaféen vår til et naturlig sted å stoppe for en rast med en vaffel eller svele og en varm eller kald forfriskning.

Gammen

I høysesongene og helgene utover høsten holder vi åpent i den store Gammen vår. Her har vi pub med alle rettigheter, brett- og kortspill til fri benyttelse, og gitarer til låns for dem som behersker det. Her kan du også bestille mat fra kafèen og hygge deg rundt bålet i den store peisen midt i rommet sammen med venner, familie og andre gjester.

Hytter - dag sommer

Skispor fra Steinholet

Jotunheimen-og-Sjodalen-fra-Flya