Saga Fjellmeny

«Jeg spiser, altså er jeg!»

Ludvig XVI

Dagens 3 – retters meny

Ønsker du 3-retters middag må den bestilles senest en dag i forveien. I sommersesongen fra 15 Juni til 15 September serveres dessverre ikke 3 -retters, men vi har alle hovedrettene på menyen. Spør oss gjerne om vin eller øl som passer til maten.

Sammensetning og tilbehør kan variere noe på grunn av sesongsvingninger og ønske om å minimere matsvinn.

Kr 540,-

Rettene varierer fra dag til dag og veksler mellom:

Forrett:
Gravet reinsdyr på Røroskjeks med blåbærrømme og gravet eggeplomme.
Allergener: 1 (hvete),3,11, 12
Hovedrett:
Braisert høyrygg med trøffelpotetmos, grønnsaker og rødvinssaus.
Allergener: 7,9,12
Dessert:
Kanelsyltede skogsbær og einebær is.
. Allergener: 1 (hvete),7
_____________
Forrett:
Agurkskål med hummus. To typer beter på en seng av ruccula.
Allergener: 11
Hovedrett:
Dampet laks med honningglaserte poteter, grønnsaker, selleripuré, rømmesaus.
Allergener: ,4,7,9
Dessert:
Hjemmeaget eplekompott med krem og kanel.
Allergener: 1( hvete),3,7


Glutenfritt alternativ kan bestilles med et tillegg på kr 20,- på alle retter.

Pizza

Fjellpizza
Med rødsaus, skinke eller chorizo, ost og oregano
Allergener: 1 (hvete),7, spor av soya (6) og sennep (10)
239
Reinsdyrpizza
Med hvit saus, tyttebær og purreløk. Serveres med tyttebærrømme
Allergener: 1 (hvete),7, spor av soya (6) og sennep (10)
259
4 Oster’s pizza
Med hvit saus, brie/cheddar/mozzarella/Norvegia, valnøtter, akasiehonning
Allergener: 1 (hvete),7, 8 (valnøtt), spor av soya (6) og sennep (10)
259
Hvitløksdressing
Allergener: 7
20

Hamburgere

Saga Smashburger
Burgerdressing, salat, cheddar, karamellisert løk og tørrhengt bacon
fra Idsøe. Serveres med stekte poteter

Allergener: 1 (hvete),3,7,10, spor av soya (6) og sesamfrø (11)
259
Beyond burger (vegan)
Vegansk aioli, Salat, tomat og syltet rødløk. Serveres med stekte poteter
Allergener: 1 (hvete),6,10, spor av melk (7), soya (6) og sesamfrø (11)
259

Hovedretter

Elgkarbonader
Stekte poteter, rotgrønnsaker, karamellisert løk og brun saus. Serveres med tyttebærsyltetøy
Allergener: 1 (hvete),6,7,9,10
309
Norsk laks
Dampet laks med honningglaserte poteter, rotgrønnsaker, selleripuré, rømmesaus.
Allergener: 4,7,9
349
Reinsdyrsgryte
Serveres med potetmos, grønnsaker og tyttebærsyltetøy
Allergener 7,9
379
Braisert høyrygg
Serveres med med trøffelpotetmos, grønnsaker og rødvinssaus
Allergener: 7, 9, 12
379


Ost og spekemat

Sagafjøl (2 personer) Kan forhåndsbestilles eller fra kl 15-17 og 20-21.
Oster fra Valdres, lokale spekepølser og spekemat.
Serveres med chutney, oliven, frukt og kjeks fra Røros

Allergener: 1 (hvete),7,8 (valnøtt)
549
Liten Sagafjøl Kan forhåndsbestilles eller fra kl 15-17 og 20-21.
Oster fra Valdres, lokale spekepølser og spekemat.
Serveres med chutney
Allergener: 1 (hvete),7,8 (valnøtt)
298

Frokost og lunsj

Frokostkurv
Nystekte baguetter, bløtkokte egg, ost, skinke, leverpostei, syltetøy, nugatti, dagens frukt, youghurt. Melk og juice.
Varme vafler.
Leveres på døren/teltduken til ønsket tid f.o.m. kl. 08:00

Allergener: 1 (hvete),3,4,6,7,8 (hasselnøtt),
210
Lunsjpakke
En dobbel sandwich med ost og skinke. Et smørbrød med karbonade, løk og salat. Kald drikke av typen smoothie eller juice. En kvikklunsj.
Allergener: 1 (hvete),3,7,8 (hasselnøtt)
210

Inneholder

  1. Glutenholdig korn (hvete, rug, bygg, havre, spelt, kamut/egyptisk hvete eller hybrider av disse)
  2. Skalldyr
  3. Egg
  4. Fisk
  5. Peanøtter
  6. Soya
  7. Melk (herunder laktose)
  8. Nøtter (mandel, hasselnøtt, valnøtt, cashewnøtt, pekannøtt, paranøtt, pistasjnøtt, macadamianøtt/australianøtt)
  9. Selleri
  10. Sennep
  11. Sesamfrø
  12. Svoveldioksid og sulfitt i konsentrasjoner på 10 mg/kg eller mer eller 10 mg/l, uttrykt som SO2
  13. Lupin
  14. Bløtdyr 

Les mer om Allergener på Mattilsynets sider