Saga Fjellmeny

«Jeg spiser, altså er jeg!»

Ludvig XVI

Dagens 3 – retters meny

Fredag – søndag byr vi på 3-retters middag. Den må bestilles senest en dag i forveien. Spør oss gjerne om vin eller ølpakke som passer til maten.

Tilbehøret kan variere noe på grunn av sesongsvingninger og ønske om å minimere matsvinn.

Kr 430,-

Rettene varierer fra dag til dag og veksler mellom:

Forrett:
Gravet reinsdyr på Røroskjeks med blåbærrømme og gravet eggeplomme.
Allergener: 1,3,11, 12
Hovedrett:
Reinsdyrsgryte med potetmos, grønnsaker og tyting.
Allergener: 7,9
Dessert:
Kanelsyltede skogsbær og einebær is.
. Allergener: 1,7
_____________
Forrett:
Blomkålsuppe med bacon og dillolje.
Allergener: 1,7
Hovedrett:
Dampet telemarksrøye med honningglaserte poteter, dampet kål, blomkålpuré, rømmesaus.
Allergener: 1,4,7
Dessert:
Panna cotta med bærsaus.
Allergener: 1 (spor av gluten),7
____________

Forrett:
Kremet skogsoppsuppe med krutonger.
Allergener: 1,7
Hovedrett:
Braisert høyrygg med trøffelpotetmos, grønnsaker og rødvinssky.
Allergener: 7,9,12
Dessert:
Hjemmelaget eplekake med eplesorbet.
Allergener: 1,3,7

Pizza

Fjellpizza
Med rødsaus, skinke/chorizo eller viltpølse, ost og oregano
Allergener: 1,7, spor av soya (6) og sennep (10)
189
Reinsdyrpizza
Med hvit saus, tyttebær og purreløk. Serveres med tyttebærrømme
Allergener: 1,7, spor av soya (6) og sennep (10)
219
Hvitløksdressing
Allergener: 7
15

Hamburgere

Saga Fjellburger
160g burger av høyrygg og brisket
Hjemmelaget Aioli, salat fra Aukrust, tomat, cheddar, karamellisert løk og tørrhengt bacon
fra Idsøe. Serveres med stekte poteter

Allergener: 1,3,7,10, spor av soya (6) og sesamfrø (11)
209
Beyond burger (vegan)
Vegansk aioli, Salat fra Aukrust, tomat og syltet rødløk. Serveres med stekte poteter
Allergener: 1,6,10, spor av melk (7), soya (6) og sesamfrø (11)
209

Hovedretter

Elgkarbonader
Potetmos, stekte rotgrønnsaker, karamellisert løk og tyttebærrømme
Allergener: 7,9
229
Rømmegrøt
Grøt fra Heidal Ysteri, spekeskinke og tilbehør
Allergener: 1,7
189

Ost og spekemat

Sagafjøl (2 personer)
Oster fra Valdres, lokale spekepølser og spekemat.
Serveres med chutney, oliven, frukt og kjeks fra Røros

Allergener: 1,7,8 (valnøtt)
499
Liten Sagafjøl
Oster fra Valdres, lokale spekepølser og spekemat.
Serveres med chutney
Allergener: 1,7,8 (valnøtt)
249

Frokost og lunsj

Frokostkurv
Nystekte baguetter, bløtkokte egg, ost, skinke, leverpostei, syltetøy, nugatti, dagens frukt, youghurt. Melk og juice.
Varme vafler.
Leveres på døren/teltduken til ønsket tid f.o.m. kl. 08:00

Allergener: 1,3,4,6,7,8 (hasselnøtt),
175
Lunsjpakke
En dobbel sandwich med ost og skinke. Et smørbrød med karbonade, løk og salat. Kald drikke av typen smoothie eller juice. En kvikklunsj.
Allergener: 1,3,7,8 (hasselnøtt)
175

Allergener

  1. Glutenholdig korn (hvete, rug, bygg, havre, spelt, kamut/egyptisk hvete eller hybrider av disse)
  2. Skalldyr
  3. Egg
  4. Fisk
  5. Peanøtter
  6. Soya
  7. Melk (herunder laktose)
  8. Nøtter (mandel, hasselnøtt, valnøtt, cashewnøtt, pekannøtt, paranøtt, pistasjnøtt, macadamianøtt/australianøtt)
  9. Selleri
  10. Sennep
  11. Sesamfrø
  12. Svoveldioksid og sulfitt i konsentrasjoner på 10 mg/kg eller mer eller 10 mg/l, uttrykt som SO2
  13. Lupin
  14. Bløtdyr 

Les mer om Allergener på Mattilsynets sider