Saga Fjellmeny

«Jeg spiser, altså er jeg!»

Ludvig XVI

Dagens 3 – retters meny

Ønsker du 3-retters middag må den bestilles senest en dag i forveien. Spør oss gjerne om vin eller øl som passer til maten.

Sammensetning og tilbehør kan variere noe på grunn av sesongsvingninger og ønske om å minimere matsvinn.

Kr 490,-

Rettene varierer fra dag til dag og veksler mellom:

Forrett:
Gravet reinsdyr på Røroskjeks med blåbærrømme og gravet eggeplomme.
Allergener: 1,3,11, 12
Hovedrett:
Braisert høyrygg med trøffelpotetmos, grønnsaker og rødvinssaus.
Allergener: 7,9,12
Dessert:
Kanelsyltede skogsbær og einebær is.
. Allergener: 1,7
_____________
Forrett:
Blomkålsuppe med bacon og dillolje.
Allergener: 1,7
Hovedrett:
Dampet laks med honningglaserte poteter, grønnsaker, selleripuré, rømmesaus.
Allergener: ,4,7,9
Dessert:
Hjemmelaget eplekake med eplesorbet.
Allergener: 1,3,7


Pizza

Fjellpizza
Med rødsaus, skinke/chorizo, ost og oregano
Allergener: 1,7, spor av soya (6) og sennep (10)
209
Reinsdyrpizza
Med hvit saus, tyttebær og purreløk. Serveres med tyttebærrømme
Allergener: 1,7, spor av soya (6) og sennep (10)
229
4 Oster’s pizza
Med hvit saus, brie/cheddar/mozzarella/Norvegia, valnøtter, akasiehonning
Allergener: 1,7, 8 (valnøtt), spor av soya (6) og sennep (10)
219
Hvitløksdressing
Allergener: 7
15

Glutenfritt alternativ kan bestilles med et tillegg på kr 20,- på alle retter.


Hamburgere

Saga Smashburger
Burgerdressing, salat, cheddar, karamellisert løk og tørrhengt bacon
fra Idsøe. Serveres med stekte poteter

Allergener: 1,3,7,10, spor av soya (6) og sesamfrø (11)
219
Beyond burger (vegan)
Vegansk aioli, Salat, tomat og syltet rødløk. Serveres med stekte poteter
Allergener: 1,6,10, spor av melk (7), soya (6) og sesamfrø (11)
219

Glutenfritt alternativ kan bestilles med et tillegg på kr 20,- på alle retter.


Hovedretter

Elgkarbonader
Stekte poteter, rotgrønnsaker, brokkolini, karamellisert løk og brun saus. Serveres med tyttebærsyltetøy
Allergener: 1 (hvete),7,9
249
Norsk laks
Dampet laks med honningglaserte poteter, rotgrønnsaker, selleripuré, rømmesaus.
Allergener: 4,7,9
259

Ost og spekemat

Sagafjøl (2 personer) Kan forhåndsbestilles eller fra kl 15-17 og 20-21.
Oster fra Valdres, lokale spekepølser og spekemat.
Serveres med chutney, oliven, frukt og kjeks fra Røros

Allergener: 1,7,8 (valnøtt)
499
Liten Sagafjøl Kan forhåndsbestilles eller fra kl 15-17 og 20-21.
Oster fra Valdres, lokale spekepølser og spekemat.
Serveres med chutney
Allergener: 1,7,8 (valnøtt)
249

Frokost og lunsj

Frokostkurv
Nystekte baguetter, bløtkokte egg, ost, skinke, leverpostei, syltetøy, nugatti, dagens frukt, youghurt. Melk og juice.
Varme vafler.
Leveres på døren/teltduken til ønsket tid f.o.m. kl. 08:00

Allergener: 1,3,4,6,7,8 (hasselnøtt),
195
Lunsjpakke
En dobbel sandwich med ost og skinke. Et smørbrød med karbonade, løk og salat. Kald drikke av typen smoothie eller juice. En kvikklunsj.
Allergener: 1,3,7,8 (hasselnøtt)
195

Glutenfritt alternativ kan bestilles med et tillegg på kr 20,- på alle retter.

Inneholder

  1. Glutenholdig korn (hvete, rug, bygg, havre, spelt, kamut/egyptisk hvete eller hybrider av disse)
  2. Skalldyr
  3. Egg
  4. Fisk
  5. Peanøtter
  6. Soya
  7. Melk (herunder laktose)
  8. Nøtter (mandel, hasselnøtt, valnøtt, cashewnøtt, pekannøtt, paranøtt, pistasjnøtt, macadamianøtt/australianøtt)
  9. Selleri
  10. Sennep
  11. Sesamfrø
  12. Svoveldioksid og sulfitt i konsentrasjoner på 10 mg/kg eller mer eller 10 mg/l, uttrykt som SO2
  13. Lupin
  14. Bløtdyr 

Les mer om Allergener på Mattilsynets sider