Saga Fjellmeny
«Jeg spiser, altså er jeg!»
Ludvig XVI
Dagens 3 – retters meny
Ønsker du 3-retters middag må den bestilles senest en dag i forveien. I sommersesongen fra 15 Juni til 15 September serveres dessverre ikke 3 -retters, men vi har alle hovedrettene på menyen. Spør oss gjerne om vin eller øl som passer til maten.
Sammensetning og tilbehør kan variere noe på grunn av sesongsvingninger og ønske om å minimere matsvinn.
Kr 540,-
Rettene varierer fra dag til dag og veksler mellom:
Forrett: Gravet reinsdyr på Røroskjeks med blåbærrømme og gravet eggeplomme. Allergener: 1 (hvete),3,11, 12 Hovedrett: Braisert høyrygg med trøffelpotetmos, grønnsaker og rødvinssaus. Allergener: 7,9,12 Dessert: Kanelsyltede skogsbær og einebær is. . Allergener: 1 (hvete),7 _____________ | |
Forrett: Agurkskål med hummus. To typer beter på en seng av ruccula. Allergener: 11 Hovedrett: Dampet laks med honningglaserte poteter, grønnsaker, selleripuré, rømmesaus. Allergener: ,4,7,9 Dessert: Hjemmeaget eplekompott med krem og kanel. Allergener: 1( hvete),3,7 | |
Glutenfritt alternativ kan bestilles med et tillegg på kr 20,- på alle retter.
Pizza
Fjellpizza Med rødsaus, skinke eller chorizo, ost og oregano Allergener: 1 (hvete),7, spor av soya (6) og sennep (10) | 239 |
Reinsdyrpizza Med hvit saus, tyttebær og purreløk. Serveres med tyttebærrømme Allergener: 1 (hvete),7, spor av soya (6) og sennep (10) | 259 |
4 Oster’s pizza Med hvit saus, brie/cheddar/mozzarella/Norvegia, valnøtter, akasiehonning Allergener: 1 (hvete),7, 8 (valnøtt), spor av soya (6) og sennep (10) | 259 |
Hvitløksdressing Allergener: 7 | 20 |
Hamburgere
Saga Smashburger Burgerdressing, salat, cheddar, karamellisert løk og tørrhengt bacon fra Idsøe. Serveres med stekte poteter Allergener: 1 (hvete),3,7,10, spor av soya (6) og sesamfrø (11) | 259 |
Beyond burger (vegan) Vegansk aioli, Salat, tomat og syltet rødløk. Serveres med stekte poteter Allergener: 1 (hvete),6,10, spor av melk (7), soya (6) og sesamfrø (11) | 259 |
Hovedretter
Elgkarbonader Stekte poteter, rotgrønnsaker, karamellisert løk og brun saus. Serveres med tyttebærsyltetøy Allergener: 1 (hvete),6,7,9,10 | 309 |
Norsk laks Dampet laks med honningglaserte poteter, rotgrønnsaker, selleripuré, rømmesaus. Allergener: 4,7,9 | 349 |
Reinsdyrsgryte Serveres med potetmos, grønnsaker og tyttebærsyltetøy Allergener 7,9 | 379 |
Braisert høyrygg Serveres med med trøffelpotetmos, grønnsaker og rødvinssaus Allergener: 7, 9, 12 | 379 |
Ost og spekemat
Sagafjøl (2 personer) Kan forhåndsbestilles eller fra kl 15-17 og 20-21. Oster fra Valdres, lokale spekepølser og spekemat. Serveres med chutney, oliven, frukt og kjeks fra Røros Allergener: 1 (hvete),7,8 (valnøtt) | 549 |
Liten Sagafjøl Kan forhåndsbestilles eller fra kl 15-17 og 20-21. Oster fra Valdres, lokale spekepølser og spekemat. Serveres med chutney Allergener: 1 (hvete),7,8 (valnøtt) | 298 |
Frokost og lunsj
Frokostkurv Nystekte baguetter, bløtkokte egg, ost, skinke, leverpostei, syltetøy, nugatti, dagens frukt, youghurt. Melk og juice. Varme vafler. Leveres på døren/teltduken til ønsket tid f.o.m. kl. 08:00 Allergener: 1 (hvete),3,4,6,7,8 (hasselnøtt), | 210 |
Lunsjpakke En dobbel sandwich med ost og skinke. Et smørbrød med karbonade, løk og salat. Kald drikke av typen smoothie eller juice. En kvikklunsj. Allergener: 1 (hvete),3,7,8 (hasselnøtt) | 210 |
Inneholder
- Glutenholdig korn (hvete, rug, bygg, havre, spelt, kamut/egyptisk hvete eller hybrider av disse)
- Skalldyr
- Egg
- Fisk
- Peanøtter
- Soya
- Melk (herunder laktose)
- Nøtter (mandel, hasselnøtt, valnøtt, cashewnøtt, pekannøtt, paranøtt, pistasjnøtt, macadamianøtt/australianøtt)
- Selleri
- Sennep
- Sesamfrø
- Svoveldioksid og sulfitt i konsentrasjoner på 10 mg/kg eller mer eller 10 mg/l, uttrykt som SO2
- Lupin
- Bløtdyr
Les mer om Allergener på Mattilsynets sider