Saga Fjellmeny
«Jeg spiser, altså er jeg!»
Ludvig XVI
Dagens 3 – retters meny
Ønsker du 3-retters middag må den bestilles senest en dag i forveien. Spør oss gjerne om vin eller øl som passer til maten.
Sammensetning og tilbehør kan variere noe på grunn av sesongsvingninger og ønske om å minimere matsvinn.
Kr 490,-
Rettene varierer fra dag til dag og veksler mellom:
Forrett: Gravet reinsdyr på Røroskjeks med blåbærrømme og gravet eggeplomme. Allergener: 1,3,11, 12 Hovedrett: Braisert høyrygg med trøffelpotetmos, grønnsaker og rødvinssaus. Allergener: 7,9,12 Dessert: Kanelsyltede skogsbær og einebær is. . Allergener: 1,7 _____________ | |
Forrett: Blomkålsuppe med bacon og dillolje. Allergener: 1,7 Hovedrett: Dampet laks med honningglaserte poteter, grønnsaker, selleripuré, rømmesaus. Allergener: ,4,7,9 Dessert: Hjemmelaget eplekake med eplesorbet. Allergener: 1,3,7 | |
Pizza
Fjellpizza Med rødsaus, skinke/chorizo, ost og oregano Allergener: 1,7, spor av soya (6) og sennep (10) | 209 |
Reinsdyrpizza Med hvit saus, tyttebær og purreløk. Serveres med tyttebærrømme Allergener: 1,7, spor av soya (6) og sennep (10) | 229 |
4 Oster’s pizza Med hvit saus, brie/cheddar/mozzarella/Norvegia, valnøtter, akasiehonning Allergener: 1,7, 8 (valnøtt), spor av soya (6) og sennep (10) | 219 |
Hvitløksdressing Allergener: 7 | 15 |
Glutenfritt alternativ kan bestilles med et tillegg på kr 20,- på alle retter.
Hamburgere
Saga Smashburger Burgerdressing, salat, cheddar, karamellisert løk og tørrhengt bacon fra Idsøe. Serveres med stekte poteter Allergener: 1,3,7,10, spor av soya (6) og sesamfrø (11) | 219 |
Beyond burger (vegan) Vegansk aioli, Salat, tomat og syltet rødløk. Serveres med stekte poteter Allergener: 1,6,10, spor av melk (7), soya (6) og sesamfrø (11) | 219 |
Glutenfritt alternativ kan bestilles med et tillegg på kr 20,- på alle retter.
Hovedretter
Elgkarbonader Stekte poteter, rotgrønnsaker, brokkolini, karamellisert løk og brun saus. Serveres med tyttebærsyltetøy Allergener: 1 (hvete),7,9 | 249 |
Norsk laks Dampet laks med honningglaserte poteter, rotgrønnsaker, selleripuré, rømmesaus. Allergener: 4,7,9 | 259 |
Ost og spekemat
Sagafjøl (2 personer) Kan forhåndsbestilles eller fra kl 15-17 og 20-21. Oster fra Valdres, lokale spekepølser og spekemat. Serveres med chutney, oliven, frukt og kjeks fra Røros Allergener: 1,7,8 (valnøtt) | 499 |
Liten Sagafjøl Kan forhåndsbestilles eller fra kl 15-17 og 20-21. Oster fra Valdres, lokale spekepølser og spekemat. Serveres med chutney Allergener: 1,7,8 (valnøtt) | 249 |
Frokost og lunsj
Frokostkurv Nystekte baguetter, bløtkokte egg, ost, skinke, leverpostei, syltetøy, nugatti, dagens frukt, youghurt. Melk og juice. Varme vafler. Leveres på døren/teltduken til ønsket tid f.o.m. kl. 08:00 Allergener: 1,3,4,6,7,8 (hasselnøtt), | 195 |
Lunsjpakke En dobbel sandwich med ost og skinke. Et smørbrød med karbonade, løk og salat. Kald drikke av typen smoothie eller juice. En kvikklunsj. Allergener: 1,3,7,8 (hasselnøtt) | 195 |
Glutenfritt alternativ kan bestilles med et tillegg på kr 20,- på alle retter.
Inneholder
- Glutenholdig korn (hvete, rug, bygg, havre, spelt, kamut/egyptisk hvete eller hybrider av disse)
- Skalldyr
- Egg
- Fisk
- Peanøtter
- Soya
- Melk (herunder laktose)
- Nøtter (mandel, hasselnøtt, valnøtt, cashewnøtt, pekannøtt, paranøtt, pistasjnøtt, macadamianøtt/australianøtt)
- Selleri
- Sennep
- Sesamfrø
- Svoveldioksid og sulfitt i konsentrasjoner på 10 mg/kg eller mer eller 10 mg/l, uttrykt som SO2
- Lupin
- Bløtdyr
Les mer om Allergener på Mattilsynets sider